Σταχυολογώντας από τα άρθρα της "Καθημερινής" ΓΝΩΜΕΣ της 1-1-2022, παραθέτω μερικά αποσπάσματα.
Αρθ.1 Νέα εκπαιδευτική νοοτροπία
"... οι νέες πολιτικές του υπουργείου Παιδείας προωθούν εργαστήρια δεξιοτήτων σε όλα τα νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια της χώρας.....Η κ. Κεραμέως συνεχίζει την εξαιρετική παράδοση των επιτυχημένων γυναικών υπουργών Παιδείας..."
Αρθ.2 Εγκάρδια ευχή χωρίς εχέγγυα
"....Είμαστε πάντοτε <<ένα σκοτεινό δωμάτιο>> ....Ο Ελληνισμός αργοπεθαίνει ....στα σχολεία και τα πανεπιστήμια ντροπής, τα φαμπρικαρισμένα για κομματική ψηφοθηρία....Οι τεχνικές παραγωγής και επιβολής των ψευδαισθήσεων τελειοποιούνται συνεχώς, όλο και λιγότεροι μπορούν να διερωτηθούν πώς και γιατί βρίσκεται στο υπουργείο Εξωτερικών ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ή η κ. Νίκη Κεραμέως στο Παιδείας.
Αρθ.3 Η συνεργασία σε αντίξοες συνθήκες
" Οι Έλληνες δεν συνεργαζόμαστε συστηματικά και μακροπρόθεσμα. Αυτό λέει η κοινή εμπειρία καθώς και πολλές μελέτες κοινωνιολόγων και οικονομολόγων. "
Αρθ.4 Η γηραλέα εκπαίδευση
"...Η εκπαίδευση είναι γηρασμένη. Κουράστηκε διακόσια χρόνια τώρα να προσπαθεί να αποδείξει τη θαλερή νεότητά της, πότε με το γλωσσικό, πότε με την υποταγή της στον «προοδευτικό συνδικαλισμό» των λειτουργών της, πότε με τις συντηρητικές αγκυλώσεις των «καθαρών» της. Διαβάζω με ενδιαφέρον τα σχέδια του υπουργείου Παιδείας. Πολλαπλό βιβλίο, εκ των ων ουκ άνευ, νέα βιβλία, απαραίτητα. Και μένω με την απορία. Πώς θα τα διδάξουν όσοι θα κληθούν να τα διδάξουν; Οσοι έχουν εθισθεί στο ένα βιβλίο της αποστήθισης και έχουν ταυτίσει την εκπαίδευση με αυτό; Και πώς θα επιλέξουν από το «πολλαπλό» βιβλίο αυτό που θεωρούν καταλληλότερο.."
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων υποψηφιότητας για την επιλογή 58 Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και 58 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022.
Βασιζόμενοι σε ένα νόμο που αναιρεί την νέα εκπαιδευτική νοοτροπία όπως υποστηρίζει το αρθ.1 και που επιβεβαιώνει τα άρθρα 2,3,4.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Μονοτονία
Την μια μονότονην ημέραν άλλημονότονη, απαράλλακτη ακολουθεί. Θα γίνουντα ίδια πράγματα, θα ξαναγίνουν πάλι —οι όμοιες στιγμές μάς βρίσκουνε και μας αφήνουν.
Μήνας περνά και φέρνει άλλον μήνα.Αυτά που έρχονται κανείς εύκολα τα εικάζει·είναι τα χθεσινά τα βαρετά εκείνα.Και καταντά το αύριο πια σαν αύριο να μη μοιάζει. (Κ.Κ.1898-1908)