Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αποστολή στον Άρη

5 Αυγούστου 2012 

 Curiosity Launch Vehicle, Artist  Mars Science Laboratory Spacecraft During Cruise, Artist  Curiosity Approaching Mars, Artist
Έπειτα από οκτώ μήνες ταξιδιού στο διάστημα, το όχημα Curiosity(Περιέργεια) της NASA  προσγειώθηκε στο Άρη για να ξεκινήσει την ερευνητική του αποστολή.
 Mars Science Laboratory Parachute, Artist
 This imagery is being released in association with NASA's Mars Science Laboratory mission. This is a temporary caption to be replaced as soon as more information is available.


http://www.econews.gr/wp-content/uploads/2012/08/siemens-logismiko-Curiosity.jpgΣτόχος της αποστολής του Curiosity είναι η ενίσχυση της γνώσης γύρω από το περιβάλλον του Άρη και η περαιτέρω συλλογή δεδομένων σχετικά με τις συνθήκες του και το κατά πόσο μπορούν να υποστηρίξουν την ύπαρξη διαφόρων μορφών ζωής. Το Curiosity είναι το πιο εξελιγμένο ερευνητικό όχημα που έχει σταλεί ποτέ στον Άρη.

Για την επιτυχία της αποστολής ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αντοχή του οχήματος στις ακραίες συνθήκες της εκτόξευσης, της εισόδου στην ατμόσφαιρα και της προσγείωσης στην επιφάνεια του πλανήτη.

ΠΗΓΗ: 1)  http://www.nasa.gov/mission_pages/msl/multimedia/gallery/gallery-indexArtist.html
            2) http://www.siemens.com/entry/cc/en/